't Schippershuis

Schipperhuisje Carine heeft 11,5 jaar lang, van 2001 tot 2012, aan het roer gestaan van het ’t Schippershuis in Destelbergen. Menig voorbijganger heeft er genoten van de overheerlijke macaroni. De spaghetti  van ’t Schippershuis was voor vele mensen uit de streek een vaste waarde waarvoor ze maar al te graag deze stek opzochten.

’t Schippershuis was een voormalige boerderij-herberg, genaamd "In het Schippershuis", gebouwd in aanvang van de jaren 1870. Het was een vroegere rust- en aflossingsplaats voor de boottrekkers van de Schelde tussen Gent en Wetteren. In het landschap wordt het gemarkeerd door enkele knotwilgen.

‘t Schippershuis was uitgegroeid tot een begrip bij talrijke wandelaars, fietsers en inwoners. Diegene die graag genoten van een zorgvuldig geserveerde drank en zeer smakelijke bereide spijzen, kwamen zonder moeite aan hun trekken.

Men kon poëtisch genieten op het terras onder een oude lindeboom, uitkijkend over de velden en weiden naar een stukje natuur met zonsondergang en met de drie torens van Gent op de achtergrond

Spijtig genoeg heeft het lot er anders over beslist, maar Carine heeft besloten om de hoge kwaliteit met scherpe prijzen een nieuw elan te geven in het mooie Gentbrugge. Daar hoopt ze zowel nieuw als oud cliënteel te kunnen verwelkomen in haar nieuwe Brasserie My Taste, met een leuk terras gelegen aan het kerkplein.